info_outlineSchema

Den här hjälpsidan beskriver schemat ur elev/vårdnadshavarens perspektiv. För schemaläggning, se istället Schemalägg lektioner.
Information i schemat
Schemafliken visar schemat för vald period (Vecka, läsår, höst osv). Period väljs i periodväljaren ovanför schemat. På varje lektion står det information om vilket ämne, tid, lärare och eventuell agenda och uppgift.
Visa agenda
Håll muspekaren över en lektion för att visa information om agenda eller uppgift kopplad till lektionen. Klicka på lektionen för att öppna informationen i ett nytt fönster.
Färginfo
Varje användare kan välja om de vill se ämnes/kursfärger på lektionerna i schemat eller om de vill se "frånvarofärger". Valet görs i de individuella inställningarna som hittas genom att klicka på ditt namn uppe till höger och välja Inställningar.

Om man väljer att visa frånvarofärger i schemat har färgerna följande betydelse för en elevs närvaro:

Närvaro var rapporterad för denna lektion.
Frånvaro var rapporterad för denna lektion.
Frånvaro var rapporterad för denna lektion.
Frånvaro rapporteras för denna lektion.
Närvaro rapporteras för denna lektion
Varken frånvaro eller närvaro rapporteras för denna lektion.