info_outlineÄmnes & Kursytor

Ämnesytan/kursytan visar detaljerad information om respektive ämne/kurs. Man öppnar ämnesytan/kursytan genom att klicka på rubriken Ämne / Kurs i menyraden, eller klicka på någon av ämnesrutorna/kursrutorna som visas på startsidan.
Begreppsförklaring:
Läryta = Förskola
Ämnesyta = Grundskola
Kursyta = Gymnasium & högskola
Utseende
Innehåll
Under innehåll kan du samla allt som hör till ämnet i ett smart utbildningsflöde. Skapa inlägg och uppgifter med den orangea knappen som ligger överst på sidan. Läs mer om inlägg, etiketter och filtrering här.
Återkoppling
Under återkoppling så finner man samma utbildningsflöde som under innehåll fast uppdelat individuellt per elev/student. Det betyder att inlägg här är privata mellan undervisare och den eleven/studenten. Här finns också Ämnesmatrisen för eleven/studenten, samt tillgång till val för prognos, betyg, f-varningar och närvarovarningar.
Inställningar
Man kan kontrollera vem som får skapa nya inlägg och kommentera via ämnesytans inställningar som är tillgängliga via kugghjulet högst upp till höger på sidan.
Foton
Här samlas alla foton för enkel tillgänglighet åt undervisande personal.
Årsschema
Årschemat visar alla lektioner i ämnet över hela läsåret.
Rubriceringsmatris
Betyg
Här finns en yta för att sätta betyg för just den här ytans ämne och grupp. För ingående information om hur man sätter betyg. Läs avsnitten under Betyg och omdömen i hjälpen.
Prognoser
Här finns en samlingssida över prognoserna för alla elever på ytan, samt olika möjligheter att sätta prognoser och uppdatera deras senaste datum. Varningar visas också men sätts inte här.
Närvaro
Innehållet under fliken närvaro är beskrivet under rubriken "Närvaro" i hjälpavsnittet Utläsa Frånvaro & Närvaro
Schoolity AB • info@schoolity.com