checkCentralt innehåll

Schoolity erbjuder lärare flertalet funktioner för att smidigt planera och dokumentera utifrån Skolverkets centrala innehåll.
På en ämnes/kursyta
På ämnes/kursytan under fliken "Innehåll" kan en lärare med hjälp av den orangea knappen lägga till en planeringssida för centrala innehållet.
Punkterna i det centrala innehållet kan grönmarkeras, i syfte att visa att ett område är tillräckligt behandlat. Grönmarkeringen kommer synas på alla sidor som visar planeringen för centralt innehåll för den aktuella kurs/ämnesytan.

I högerkant för varje punkt kan det visas uppgifts & agenda-ikoner. Ikonerna visar hur många uppgifter och lektioner som markerats associerade till respektive område i det centrala innehållet.

Som standard är posten för centralt innehåll inställt som dolt för elever och vårdnadshavare, vilket visas av det överstrykna ögat till höger. Vill man göra posten synlig görs det genom att klicka på more_vert och välja "Visa för elever".
På en uppgift
Knappen "Centralt innehåll" är tillgängligt för lärare när en uppgift skapas.
När man klickar på Centrala innehåll öppnas en sida där man kan grönmarkera genom att klicka på ett område, eller markera checkboxen för att koppla ett visst centralt innehåll till den aktuella uppgiften. Att det finns uppgifter kopplade till ett centralt innehåll markeras genom uppgiftsikonen, och om muspekaren hålls över en ikon visas den specifika uppgiftens namn.
På en lektion
Centrala innehåll kan även kopplas till specifika lektionsplaneringar under fliken Agenda. Klicka på knappen Centralt innehåll längst ner för att öppna sidan.
Precis som för uppgifter kan en agenda kopplas till ett specifikt centralt innehåll genom att markera checkboxen.