info_outlineBoka sal & utrustning

För personal och högskolestudenter finns möjligheten att boka salar och utrustning.
I standardläget
Du kan boka i de flesta schemavyer genom att högerklicka i schemat eller via knappen "BOKA". Om du högerklickar i schemat kommer förutsättningarna från där du klickade automatiskt att vara ifyllda, så om du t.ex. högerklickar i ett salsschema för en viss vecka så behöver du enbart fylla i en sluttid och kan sedan spara bokningen.
På mobil
  1. Klicka på kontomenyn och välj "Sök"
  2. Sök på salen du vill boka för att få upp salens schema
  3. Klicka på trepunktsmenyn och välj "Boka"
I avancerat läge
I avancerat läge finns bokningsalternativet även tillgängligt i menyn under Verktyg.
Inställningar för boka sal och utrustning
Den som har behörighet att lägga till eller ta bort salar och utrustning kan styra om en sal eller utrustning ska vara bokningsbar även för användare utan schemaläggningsbehörighet. Det görs under salens Info-flik, där alternativet "Kan bokas" finns att bocka i om så önskas.